Štampa tekstila

Pružamo usluge štampe na pamučnim tkaninama za svoje klijente. Naš cilj je raznovrsna ponuda promotivnih proizvoda najnižih cena, a najboljeg kvaliteta.

Kompanija Tango pruža usluge štampe na pamučnim tkaninama za svoje klijente. Naše mogućnosti za štampu i cena krajnjeg proizvoda zavise od nekoliko međusobno povezanih faktora:

 • Tiraž
 • Kvalitet tkanine na kojoj se štampa
 • Tehnologija štampe
 • Vreme isporuke

Tehnologija štampe na tekstilu je potpuno drugačija od drugih tehnologija štampe. Nju karakteriše visoki fiksni troškovi pripreme štampe koji se raspodeljuju po jedinici proizvoda u okviru traženog tiraža. To praktično znači da bi mali tiraži (do par stotina komada) imali visoku cenu koštanja, dok bi velike serije bile isplative.

Kompanija Tango formira cene tako što se definiše cena proizvoda na kome se štampa, pa se na nju doda cena štampe.

Cena proizvoda na kome se vrši štampa zavisi od sledećih faktora:

 • kvalitet tkanine (iskazuje se u gramima po metru kvadratnom) – kvalitetnije i punije tkanine više koštaju
 • dimenzije i oblik proizvoda –  jednostavniji i manji proizvodi dosta manje koštaju.
 • kompleksnost proizvoda – izrada kecelje znatno više košta nego izrada kuhinjske krpe.

Tehnologiju štampe najčešće određuje tiraž i zahtevano vreme isporuke. Zato imamo nekoliko varijanti štampe tekstila:

 1. Sito štampa na tekstilu. Štampaju se maksimalno dve boje. Cena zavisi od veličine štampe i broja boja. Najkraći rok isporuke, pogodno za manje tiraže i najveća fleksibilnost cena. Otisak najduže traje jer se ne ispira ni pri pranju na temperaturi od 60 stepeni. Rok isporuke je par nedelja zavisno od tiraža.
 2. Digitalna štampa na tekstilu. Štampa nije ograničena brojem boja. Cena najviše zavisi od veličine otiska. Pogodno za srednje i veće tiraže. Otisak traje najkraće od svih tehnologija (pranje do 40 stepeni), ali je moguća najveća fleksibilnost u dizajnu (štampa digitalnih fotografija). Rok isporuke je do mesec dana zavisno od tiraža.
 3. Industrijska štampa velikih tiraža. Štampa se vrši kod naših dobavljača tekstila na industrijskim postrojenjima za štampu tekstila. Štampa se u više boja i cena ne zavisi od broja boja. Cena ovakvog načina štampe je ubedljivo najniža po jedinici proizvoda, ali je vreme isporuke najduže. Otisak je izuzetno kvalitetan i podnosi pranje do 60 stepeni. Štampa se vrši direktno na rolnama pamučnih tkanina, tako da je moguće definisati više dizajna u okviru jedne proizvodne serije. Naši dobavljači štampaju milione metara tkanina mesečno, tako da primaju samo porudžbine za velike serije.
 4. Vez. Iako ovo ne predstavlja štampu tekstila u pravom smislu reči, pružamo mogućnost veženja na proizvodima. Ova tehnologija je ubedljivo najskuplja prema veličini. Cena se određuje na osnovu broja uboda igle tokom koje se provlači konac. Iako je vez najdugovečnija tehnologija, njegova cena, vreme isporuke i nefleksibilnost predstavljaju izuzetan problem.
 5.  Kombinacija navedenih stavki. Na primeru kuhinjske krpe možemo omogućiti našim klijentima da izaberu neki od naših gotovih proizvoda, a da onda naknadno uradimo štampu na tim proizvodima opcijom 1 ili 2.

Uz naš savet možete dobiti odgovarajući proizvod u okviru planiranog budžeta.

Naš cilj je dugoročna saradnja sa klijentima tako da se trudimo da kroz najniže cene, a najbolji kvalitet ispunimo sve zahteve i ostvarimo dugoročnu saradnju. Pozovite nas za više informacija!